Vergelijken

Een begrafenisverzekering is een type verzekering dat vaak eenmalig afgesloten word. Daarom is het vergelijken van begrafenisverzekeraars nuttig. Er zit een groot verschil tussen uitvaartverzekeraars. Bij het vergelijken van begrafenisverzekeringen is het raadzaam om te kijken naar uw behoefte. In hoofdlijn zijn er drie factoren die een grote rol spelen bij het kiezen van een uitvaartverzekering:

  1. De variant
  2. Het bedrag dat u wilt verzekeren
  3. De ingangsdatum van de verzekering

Voorwaarden begrafenisverzekeraars

Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering is het raadzaam om de voorwaarden aandachtig te lezen. Hier zit namelijk verschil in per verzekeraar. Het analyseren verkomt verrassingen en na het lezen weet u als het goed is precies waar u aan toe bent.

Onafhankelijk en neutraal vergelijken
Op Begrafenisverzekeringen.com kunt u een onafhankelijke vergelijking zien met een neutrale insteek. Via onze website verwijzen we u door naar vertrouwde verzekeraars. Uiteraard is het mogelijk om een adviesgesprek aan te vragen bij een verzekeringsmaatschappij of bij een onafhankelijk bureau. Een tussenpersoon brengt vaak kosten in rekening, u zult dus indien u om advies vraagt een factuur krijgen. Uiteraard is een gesprek met de verzekeringmaatschappij niet neutraal en zullen hierin vooral de mogelijkheden worden besproken. Een belangrijk detail bij het afsluiten is uw financiele situatie en de wensen van uw uitvaart. Uiteraard kunt u zelf vergelijken maar wanneer u liever persoonlijk contact heeft is dat aan te raden.

Acceptatie begrafenisverzekering
Wanneer u een begrafenisverzekering aanvraagt wordt deze beoordeeld door medewerkers van de desbetreffende maatschappij. Hierbij is het vooral belangrijk dat uw gegevens kloppen. Zowel de persoonsgegevens als medische gegevens worden onderzocht. Dit wordt het acceptatieproces genoemd.

Het is mogelijk dat u afgewezen wordt. Bijvoorbeeld wanneer u in het verleden gefraudeerd hebt met verzekeringen. Deze zaken worden achterhaald op basis van uw ingevulde gegevens.

Een medische acceptatie is een onderdeel van de algehele acceptatie. Er moet tijdens het aanvragen normaliter een gezondheidsverklaring worden getekend. Wanneer hier uit blijkt dat het risico hoger is dan een gemiddelde aanvraag, kan dat zorgen voor een verhoogde premie. Denk hierbij aan een dodelijke ziekte of een verhoogde kans op overleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *